Midsommar helgen

Åkte ut till Hunnebo på Torsdag eftermiddag, Sofia och Barro följde med.

Fredag

Efter en rask promenad på morgonen, och en dusch så påbörjades förberedelserna inför sill, potatis och nubbe, och sedvanliga jordgubbar med mjölk och socker till efterrätt. Carina hade gjort en jättegod matjesill tårta som hon bjöd på. En stund efter sillen så blev det kaffe med midsommartårta som Carina också hade gjort på morgonen. Tackar så mycket för dom fina tårtbitarna, det var gott.
På eftermidagen så spelades det fotboll i Hästedalen, vet inte vilket lag som vann, men det var mer än 11 manna lag.
Efter det gick vi tillbaka till St Görans ö och där blev det grillning, tror att vi var närmare 30 pers som grillade tillsammans. Trevligt.
När solen försvunnit så blev det kallt, och vi drog oss tillbaka till båtarna, Fidde och Carina gick med till våran båt och där gjorde vi iordning Irisch coffey för värmens och den goda smakens skull. Avslutade kvällen runt midnatt.

Lördag

Sofia och jag tog en biltur till Grebbestad, vädret på fm började lite molnigt. När vi kom tillbaka grejade vi lite i båten, klädde bl a ena stuven i sittbrunnen med matta, för att kunna lägga kuddarna som man sitter på därute, och slippa ha dom inne i båten. Sen åt vi mat och efter det åkte Sofia och Barro hem till Trollhättan igen, och vi kastade loss och gav oss iväg norrut. Hamnade på Hästvam för första gången, träffade på fler trollhättebor där, satt på berget fram tills vi gick och lade oss.


På den här ön finns det röda näckrosor.

Söndag

Tog det lungt på fm, gjorde iordning kaffe och gick upp på berget vid 11 och drack det tillsamans med dom andra.
Satt och hade det väldigt skönt i solen, såg mörka moln in över Fjällbacka och ner mot Hamburgsund, efter en stund började vi även höra åskan, och sen började det att dra sig ut mot oss där vi låg. Bagarn och Gittan stack ner mot Hunnebo innan vädret började, men vi bestämde att vänta ut det. Och vi hörde regnet i vattnet när det närmade sig, ytan blev som i en kokande kittel. När solen sen tittade fram igen så lämnade även vi Hästvam och gick ner mot Hunnebo. Tvättade av båten utvändigt och dammsög invändigt, gjorde iorning lite mat och sen packade vi ihop och drog oss hemåt. Trots kalla vindar har det varit en trevlig helg, det har ju funnits platser i lä.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0