Segling ifrån Vinga

Det har tagit ett litet tag med att få skriva på bloggen, Men nu så ska jag försöka hinna ikapp.
På morgonen när vi skulle iväg å var det grått o trist fick en kall segling upp mot Marstrand så vi tog o gick Albrektsundskanal, (alltid trevligt). Gick sen över Hakefjorde som var ganska så grov sjö på, jag satt o såg på Elida som seglande öster ifrån trolig Tjuvkil eller nåt. Dem seglade med lite genua ute o 6-7 st som bankade såg himla trevligt ut för det gick fort, då hör jag Solbritt vad sysslar du med??? Tittar på Elida sa jag o helt plötsligt så kom det en stor våg o vräkte ner oss den tog rätt i sidan, jag glömde bort sjön lite o det blev lite stökigt i båten efter den missen. Men vi gick in till Skärhamn o handlade lite o se om Hjerpe var där men det så lugnt ut efter besöket i Ica så när vi kom ut igen så var de klarblå himmel, underbart!
Vi seglade vidare upp mot Hunnebo men tänkte att vi stannar på lilla Kornö över natten men där var det fulltså vi seglade vidare mot långeskär efter viss tvekan så gick vi till Kungshamn o lade oss över natten.
Vi rigde en vän som har båten på Smögen är även uppväxt där till vis del o talade om var vi var. Han reaktion var KUNGSHAMN vem vill ligga där när ni kan välja Smögen, kändes som man trampade på en öm tå som alla städer så finns det alltid en sämre sida o detta fallet var det Kungshamn.

RSS 2.0