Försökskanin

Vi har fått en ny traktor på båtgården för att bl a dra ut båtarna ur båthusen och bort till sjösättningsrampen. Och våran båt blev den första för detta nyförvärv, och det gick bra. Vi har en så bra trktorförare, han är lugn  och sansad och låter båtägaren bestämma hur det ska gå till.
Här är traktorn.Och Pim Pim kom säkert ut ur båthuset och står färdig för bilen som kommer imorgon klockan 16,30 för att lyfta i henne och hjälpa till att masta på.Det blåste kallt när vi fått ut båten på plats och hade tid att känna efter. Tack till Anders och ni andra som hjälpte till att hålla koll så att hon inte tog i någonstans.

Sista finliret

Stefan har grejat med masten i kväll, och jag har oljat in teaken. I morgon kommer hon ut ur båthuset inför sjösättningen på onsdag.Har även oljat in peken som vi får sätta på båten efter att den kommit ut ur huset, det går inte att stänga dörrarna till båthuset om peken sitter kvar på båten, när båten är inne så har vi totalt 27 cm över fram + bak.Det verkar som att vi är dom första på båtklubben som ska i nu, men sen följer ett helt koppel av båtar.

Bottenmålat

Igår blev bordet i sittbrunnen helt färdigt, och det blev väldigt bra, och det har kostat oss 3000 kr istället för dom 6400 kr som det kostar att köpa det i Heneån.
Idag har Stefan jobbat i Strömstad, och jag har bottenmålat två lager, så nu är hon redo för sjösättning på onsdag, och vi har ett par dagar på oss att göra iordning masten.

Srayhood

Idag har jag skurat av sprayhooden, det blev inte gjort när jag skurade kapellet i höstas, men nu är den ren och fin, lägger in den i båten tills den kommer i vattnet.
Hamnen var helt isfri häromdagen, men idag när vi var nere en sväng så låg det en tunn hinna, det får inte bli mer is nu.

Bottenfärg

Idag har vi köpt bottenfärg, innebär att det blir bottenmålning till helgen.
Var inne en sväng i båten när vi var där nere, och det känndes som att det var varmare inne i den nu sen jag lagt på mattorna och när dynorna kommit på plats, och ändå står olje elementet på samma temp som förut, det isolerar väl bättre helt enkelt.

Städat

Idag har jag dammsugit hela båten även dynorna, dom piskade jag förra sommaren så det fick räcka med att dammsuga dom nu. Har lagt på mattorna inne med (dom har vi bara så länge som vattnet kyler botten, och det är kallt att gå på durken, sen åker dom ut.) Stefan har hållit på med sittbrunnsbordet, måttat in var stöden till klaffarna ska sitta.
Ringde Syversen igår, genackern är färdig i slutet av nästa vecka. Planerad sjösättning blir den 1 april, som det känns nu så är det bara bottenmålningen kvar. Men vi ska byta ut storfallet med för det kanar i avlastaren, har köpt en grövre fallina, den andra tar vi till genackern. har även bytt ut repen till dom flytande skotpunkterna, dom var slitna.
Ikväll blir det grillpremiär med goda vänner.

Isigt

Var nere till båten på eftermiddagen en sväng, kollade hur det såg ut i hamnen, och det såg isigt ut, bortemot ca 10 cm tjock is. Har varit i kontakt med sjöfartsverket och frågat om dom kan komma in och bryta lite i isen, så det får vi hoppas på, annars kan det bli svårt med sjösättning om 14 dagar.
Vi har beställt en genacker av Bobbo Syversen och den skulle vara färdig någon gång i mitten av Mars, vi har inte hört något än, men å andra sidan så är det  ingen panik.


vår snart?

Håller på med nytt större sittbrunnsbord till båten, det ska bara monteras på plats nu, sen är det färdigt.
Har inte mycket kvar att vaxa heller, hoppas på att kunna köra ut båten till kusten i påsk helgen.
Sen hoppas vi på en solig sommar, om allt går enligt planerna så kommer vi att segla till Bornholm.
(Efter förra sommarens långsegling så är det inte så långt från Hunnebostrand till Bornholm.)

Bilder på vårat nya bord..

Här startar bloggen om Bavaria 37:an Pim Pim

Pim Pims besättning heter Solbritt och Stefan.
Vi betällde våran båt på sensommaren 2006, och den levererades till Allhelgona helgen Och då seglade vi hem henne till Trollhättan, för vinterförvaring i vårat båthus.

RSS 2.0