0810 Tisdag

Åkte hem till Trollhättan några dagar för att hinna med att träffa Sara och Sofia innan dom ger sig av hem mot Linköping igen inför studierna. Passade även på att klippa oss, så nu ser vi respektabla ut igen.

0808 Söndag

Ålbäck - Hunnebostrand

Hade ställt klockan på 05,45 och gjorde frukost på vägen.Utanför Skagen kände vi oss ganska inringade avlite större fartyg än vårat.....
Angjorde Smögen vid 14-tiden, Stefan och jag tog en sväng på bryggan och kollade in rean, hittade en tröja som jag köpte.
Sen drog vi vidare till Hunnebo, gick bort till Kanten och åt en seglartoast som smakade underbart efter en lång dag ut till havs.
Passerade gästhamnen påvägen tillbaka, där låg syster J, och han bjöd på kaffe efter maten, kan det bli bättre???? Sen satt Stefan och jag och spelade kort och frågesport framinpå natten, en bra dag helt enkelt.


0807 Lördag

En joggingtur på stranden innan frukost.
Tvättade svettkläder innan vi gick över till stranden för att sola och badaSpelade boulle jag och Monika mot Stefan och Fidde och tjejerna vann båda som set som vi spelade.
Monika gjorde en underbar köttfärssås som hon bjöd på.På em tänkte vi ta tåget in till Skagen, men jag vet inte hur vi hade det med klockan, för när vi väntat en stund upptäckte vi att det tåget vi tänkt ta hade passerat för 30 min sen, så det var 1,5 timme tills nästa skulle gå, men det gjorde inte så mycket vi hittade en pub....med god öl en liten bit från stationen, och där satt vi i solen och hade det mysigt i värmen, så det gick ingen nöd på oss.Efter 15 minuters tågresa så var vi äntligen inne i Skagen, tog en promenad och kollade runt lite innan vi satte oss vid Packhuset och åt en god stjärneskrud.
Efter att ha vandrat runt lite i hamnen och kollat båtar så tog vi tåget tillbaka till Ålbäck.
En trevlig utflykt....

0806 Fredag

Säby - Ålbäck 14,48 nm

Vaknade utav att det droppade på rufftaket.
Lämnade Säby vid 11-tiden, för motorgång upp till Ålbäck..Men solen kom fram och värmde skönt ända till vi kom in i hamnen i Ålbäck då började det att droppa igen, men bara tillfälligt.Björn och Lena kom och hälsade på, vi tog en promenad och handla till grillen, sen fick vi en stänkare på stadshotellet där dom skulle bo över natten.vandrade ner till stranden igen och fixade till grill, använde hamnens grillplats som var fint iordning gjord.En trevlig kväll med goda vänner....


0805 Torsdag Säby

Fick med mig Stefan på en rask promenad på 25 minuter, sen joggade vi tillbaka till båten och det tog bara 15 minuter.
Frukost och sen en dusch, sen var man på G inför dagen.
Tog en promenad upp till byns torgoch satte oss på en uteservering med varsin Tuborg...
Gjorde lite vanlig inhandling i form av mat oxå, när vi kom tillbaka till båten så kom regnet så småningom.
Stefan gjorde en god älggryta.... som vi bjöd in fam Nilsson på, spelade mer spel innan vi la oss för dagen.

0804 Onsdag

Läsö - Säby 11,89 nm

Tog en joggingrunda på 35 minuter innan frukost, en dusch.
Sen la vi ut och satte segel mot Säby, blåste mellan 7 - 10 m/s så det rörde på sig.Det var inte så många båtar i Säby när vi kom dit, så det blev en bra plats intill kajen, men innan kvällen så var hamnen nästan full. Åt lunch när vi kom fram sen slumrade jag i sittbrunnen en halvtimme.

 

På kvällen gick vi till Jensens fiskekrog och åt havets läckerheter, mmm så gott det var.
Sen spelade vi spel när vi kom tillbaka till båten, efter att vi lyssnat på han som spelade taptot vid 21 - tiden, meningen är att man tar in flaggan då.Vi tog även en promenad ut till frun som står i hamninloppet.


0803 Tisdag

Sovmorgon!
Fidde och Monika gick bort och hyrde cyklar åt oss allihopa och kom ner med dom till hamnen.
Sen cyklade vi via Byrum och ner till salteriet, där fick vi i oss lite vätska.Stannade till i Byrum vid glastillverkeriet innan vi fortsatte mot Österby hamn, och den sedvanliga..

..

ölen och rödspättan, mums.
Vi såg Aerendir i hamnen men ingen där. Cyklade tillbaka till Västerö hamn, och där mötte vi Siv.
Gick bort till stranden och tog ett dopp i dom härliga vågorna. En kaffe i sittbrunnen, och sen gick vi upp i lokalen och tittade på båtar som skaffade sig bättre lägen i hamnen, och åt kex och ost och drack vin.Hade allmänt trevligt.
0802 Måndag

Nordön - Läsö 47,5 nm

Hade ställt klockan på 05,45 och kom iväg strax efter 06,00Det regnade på morgonen men sprack upp efter nån timme, platt vatten = motorgång.
Ankom Läsö vid 14-tiden.
Senare blev det grill på bryggan. Och på kvällen spelade vi spel med Fidde och Monika, trevligt.

0801 Söndag

Hunnebostrand - Nordön 39 nm

Lämnade Hunnebo strax efter 11- tiden. Efter att Fidde fått på sig våtdräkt och dykt ner under sin båt och rensat propellern från sjögräs.
Många båtar vart det i Soten. Stannade till i Kungshamn och tankade på ön.
Utanför Bohus Malmön fixade Stefan till riktigt goa sjömackor med kassler, brie ost och grönsaker till kaffet.Så här mörk var himlen vid Gullholmen, men solen sken så fint på båtarna.
Söder om Kyrkesund fick vi en skur över oss men den passerade väldigt fort. Vidare in och förbi Åstol till Nordön, hade förberett maten lite så det var nästan bara att sätta sig ner och äta när vi lagt till. Mikael och Åsa kom ut med en ny tv till oss, och vi skickade med den gamla i kartongen hem igen, synd bara att Stefan glömde att få med den nya fjärrkontrollen.... Båten är faktiskt ganska stor när man ligger gött och vill byta kanal....

RSS 2.0