0605 Hunnebostrand

0605 Torsdag Hunnebo

 

Sofia, Gustav och hans bror Kim kom till Trollhättan vid 14-tiden, Gjorde iordning det som skulle med till båten och så åkte vi, det var mycket bilar påväg ut till kusten.

Började packa i båten och fylla vatten vid 17,30-tiden kom Stefan vi packade in det han hade med sig och satte på utombordaren på gummibåten sen åkte vi ut till Huö, Fidde o Carina låg där.

0606 Fredag Huö

 

Steg upp tidigt Barro ville ut och kissa, luften hade gått ur gummibåten så den låg upp och ner i vattnet, vi drog upp den pumpade i luft igen spolade motorn rikligt med sötvatten Stefan använde även diskmedel för att få bort saltvattnet, sen kopplade han till bensin igen och startade motorn och körde runt en stund, och det verkar som att det fungerar.

Det var otroligt varmt i solen så både Sofia o jag o Stefan o Barro badade.

Kastade loss fram mot lunchtid och seglade upp till gluppö, där stannade vi till för att rasta Barro och fixa lite lunch, där badade även Gustav o Kim. Sen fortsatte vi upp till Grebbestad låg där ett par timmar sen tog vi oss ut till St Klövskär fick ingen jättebra lats att ligga på så vi grillade och sen åkte vi tillbaka till Grebbestad för ungdomarna ville prova utelivet där.

Det var ganska mycket väsen på bryggan på natten.

 

 

0607 Lördag Grebbestad

 

Sofia steg upp och rastade Barro, när hon kom tillbaka steg jag också upp, satt och diskuterade vart vi skulle ta oss och hon föreslog Smögen. Jag sa till Stefan att vi kan lika gärna börja dra oss neråt, undertiden vi väntar på att Gustav o Kim ska vakna, så vi kastade loss och sen åt vi frukost på vägen.

När vi gick in mot Hamburgsund så steg grabbarna upp. Lade till på svaj vid Dannemark för att rasta Barro,tog gummibåten iland men det låg väldigt mycket skit som han var intresserad av där, så när han hade kissat så åkte vi tillbaka till båten och fortsatte via sotekanalen ner till Smögen.

La till där och ungdomarna gick en sväng på bryggan, när dom kom tillbaka hade Fidde o Carina o Lota kommit och lagt till brevid oss. Vi gjorde tacos och åt det var gott.

Kim Toivanen och två kompisar till honom kom ut till Smögen roligt för Sofia att få träffa honom, sen gick dom bort till krogen för att titta på storbilds tv (fotbolls EM)

Nilssons och vi med Barro gick också dit, men Stefan gick tillbaka med Barro till båten efter en stund det var för hög volym där för honom.

Kim T bjöd mig på en öl så jag stannade kvar, hade roligt med Sofia och hennes kompisar, det är inte ofta som morsan får vara med.

 

 

0608 Söndag Smögen

 

Efter att vi ätit frukost så gick vi ut till marmorbassängen vid Hållö men det var sån inbäring så vi la oss vid lotsbassängen istället, ungdomarna gick över till marmorbassängen för att bada, och vi tog med oss Barro upp mot fyren, då kommer dom tillbaka det hade varit en brännmanet där så dom ville bada i lotsb. istället.

 Efter det la vi ut igen och styrde utsidan mot Hunnebo, Barro blev lite dålig så han spydde upp det som Sofia gett honom när vi lämnade lotsbassängen, det gick ganska hög sjö därute men segla fick vi. När vi kommer in mot Hunnebo blir Kim också dålig.

Dom skulle hem till Trollhättan och fika med Fias kompisar innan dom åkte tillbaka till Mjölby så dom åkte i stort sett direkt när vi lagt till.

Stefan och jag började att städa ur båten, avbröt en stund och åkte upp till delfinen och åt mat innan vi fortsatte igen.

Åkte hem till Trollhättan vid 18,30 det var mycket kö vid Håby så vi körde så att vi kom ut i Munkedal istället.

Det har varit en väldigt solig helg och roligt att barnen ville åka med.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0