2008

0826 Tisdag Mem

 

Idag låg vi länge, har ingen brådska kommer ju inte vidare förrän imorgon. Åt frukost sen tog vi en dusch, och efter det hyrde vi cyklar och trampade in till Söderköping. Det är längre än vad man tror när man cyklar.

Gick i affärer köpte mig en stickad tröja. Det kom lite regn när vi satt och åt på en restaurang.

Sen gick vi in på ICA och handla, och när vi cyklade tillbaka till Mem så börja det regna igen, ett fint regn så vi blev ganska blöta.

Stängde in oss i båten några timmar läste tidningar och tog en kaffe. Mellan skurarna senare på kvällen så tog vi en promenad till slussen, (ca 150 m) tittade på dom få båtarna som låg där. Efter det spelade vi Yatzy resten av kvällen.


0827 Onsdag Mem 29,38 Nm

 

Kom igång med första slussningen vid 9:e. Efter Söderköping fick vi som vi trodde en stockholmare bredvid oss, (det visade sig senare att han var göteborgare) han hade inga fendrar mot oss, vi sa till honom då hängde han ut en på mitten av båten, så vi fick säga till slussvaktaren så hon sa till honom, då hängde han ut en till. (Det var så att han köpt båten i Sthlm och fick inte med några fendrar och skulle ha köpt det i Söderköping men där var det stängt, men säg det då så att man förstår varför han gjode som han gjorde.)

Kom till Berg vid 18-tiden, fixade lite mat sen tog vi en promenad upp till ICA men dom stängde 19,00 och vi var där 19,20 typiskt.

Spelade lite spel / kort, sen lade vi oss och läste en stund innan vi somnade.


0828 Torsdag Berg 16,21 Nm

Uppstigning 07,30 det stog på skylten att slussningen skulle påbörjas 08,20, men det kom inga slussvaktare förrän klockan var 9:e och då kunde vi börja slussa.

Det blev en transportsträcka idag med till Borensberg. Där tog vi en dusch sen gick vi till gästgiveriet och åt mat. På kvällen blev vi inbjudna i Sandvikbåten som legat framför oss i slussarna hela dagen, satt och pratade tills klockan var 01,30 det visade sig att dom normalt har båten ovanför kyrkesund, men har varit i Östersjön i 17 veckor, ända upp till Haparanda.

 

0829 Borensberg 30,97 Nm

 

Steg upp strax före 7. Vi var första båten som lämnade Borensberg på morgonen, men dom andra kom strax efter, vi skulle ta oss över sjön Boren och vara i Borenshult vid 9:e.

Slussarna i Borenshult släppte dom på väldigt mycket vatten, dom hade lite bråttom sa dom för vi skulle möta en kanalbåt som skulle slussa neråt.

Stannade till i Motala, gick lite på stan. Våra vänner i motorbåten stannade här för dom skulle hem på kräftskiva och fortsätta nästa vecka igen.

Seglade över Vättern med enbart genuan, kom till Karlsborg strax före 17,00 väntade på broöppning och fick den vid 18-tiden. Fortsatte upp till Forsvik ”kanalens höjdpunkt”

Tog en fotograf promenad. Sen åt vi lite lättlagad mat, och lade oss gaska tidigt efter att ha lyssnat på Finnkampen på radion. (tv:n hade gett upp innan vi kom in i Mem.) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0