2008

0824 söndag Nynäshamn 50,54 Nm

 

Efter frukost tog vi en dusch,och sen skurade vi av båten utvändigt och dammsög inne i båten. Vid 12 tiden släppte vi loss och gav oss iväg, det blev inte mycket segling, men vi har passerat flera fina ställen idag.

Efter Oxelösund och viken in till Norrköping så stannade vi i Arkösund.

Vi tog en kvällspromenad bort till restaurangen vid campingen och åt mat där, dom hade fullständiga rättigheter där, så vi drack gott till maten. Sen gick vi tillbaka till Pim Pim.


0825 Måndag Arkösund 21,56 Nm

 

Steg upp, åt frukost, sen gav vi oss iväg mot Mem. Det blev motor och genua, det är en väldigt fin skärgård runt Stegeborg. Kom fram till Mem vid 15-tiden, la oss framför slussporten och väntade på slussning, just då ”råkar” en slussvaktare komma, men han talar om för oss att dom inte slussar mer idag, suck. Det är lågsäsong och då kör dom konvoyer  3 dgr i veckan, och imorse gick den klockan 9. så har vi tur kan vi komma med den på onsdag, men annars måste man anmäla 3 dgr i förväg. Frågade honom om vi inte kunde få komma upp ovanför slussen till bryggorna, för man ligger nog bättre där, och det kunde han hjälpa oss med, när vi kom förbi slussen så är bommarna inte bredare än ca 3 meter så vi fick lägga oss på bryggnocken. Ringde kontoret direkt men dom kunde inte lova oss att vi kunde få fortsätta på onsdag utan vi kanske måste vänta tills på fredag. Vi som tänkt stanna i Söderköping över natten för Sofia och Sara skulle komma dit och hälsa på oss, men dom och lilla Barro kom till Mem istället, han hade bllivit åksjuk på den krokiga vägen och spytt i bilen. Stackarn. Vi grillade och åt, satt och prata och spelade spel en stund innan dom var tvungna att åka igen. Det var skönt att träffa dom, nu när vi var påväg tillbaka, Sofia hade rakat av sig allt hår men använde peruk, men ändå blev det en otrolig upplevelse när hon tog av sig den, stackars Fia.

Vi läste en stund innan vi lade oss.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0