15 augusti Länsmanshålet

Sista semesterdagen för sommaren så lämnade vi hamnen efter några dagar med sådär väder. Hamnade på Länsmanshålet. Har badat ett par gånger idag 😋 just nu kollar vi friidrotts EM.

10 augusti Hunnebostrand

Lämnade Skagen vid halv niotiden på morgonen. Satte segel och stack iväg mot Sverige, men det blev plattläns efter att vi svängt runt revet upp mot Smögen. Det gick väldigt höga vågor från ovädret dagen innan, men det var långt mellan dom så det gick bra. 👍 Vi vek av in vid Lysekil, och gick insidan uppåt, det blev lite lugnare sjö. När vi kom upp till Hunnebo så åkte jag hem men Stefan stannade kvar, han skulle greja lite med båten, åker ut och hämtar honom imorgon. 😃

9 augusti Skagen

Tog det lugnt på fm, sen gick vi på byn, och slutade med matshopping på Brugsen. Påväg tillbaka till båten börjar det regna. Satte oss och titta på tv i Leeway. Och det regna och blåste, som bäst 20,8 m/s. Sen kom den blåa himlen tillbaka och vinden mojna.

8 augusti Skagen

8.20 lämnade vi Läsö, motorgång upp till Skagen. Angjorde vid 12.30 tiden. Gick bort till sjöbodarna och åt lite lunch. Sen gick vi en sväng i affärer, och på kvällen grillade vi.

7 augusti Läsö

Cyklade ut till stranden Stocken, där har vi inte varit tidigare, man får vada ut till själva badet. När vi kom tillbaka åt vi lite mat på Hammarbacken, efter det blev det fortsatt kortspel i båten.

7 augusti Läsö

Ove och Eva- Lee hyrde cyklar så vi cyklade över till Österby, åt mat där sen vidare mot Byrum. Och där blev det vätskepause. Sen tillbaka till Västerö och mera kräftstjärtar och sen kortspel. 😃

5 Augusti Läsö

Vaknade utav att det var båtar som gav sig iväg, så och vi. Lämna Anholt strax efter 8:a kom in till Läsö vid 16-tiden, det är såååå drygt att runda Läsö på västsidan. Eva-Lee hade köpt kräftstjärtar på morgonen som vi smaskade på. Sen gick vi ner till stranden tog ett dopp och spelade boule. Alla var trötta lade oss tidigt. Bild tagen i Österby hamn.

4 augusti Anholt

Vaknade vid 9:e och vid 10:e började det att regna. Åt frukost och satte på Ice Age och låg och slöa. Tog fram cyklarna innan det slutat regna och cyklade upp till byn och handla. Sen tvättade Stefan teaken och jag tog en promme på stranden. Stefan kom och mötte upp, vi tog ett bad och drack bubbel. Titta på film på kvällen innan vi la oss.

3 augusti Anholt

Kom iväg från Grenå strax efter 11.00 Då hade vi tankat lite dieselmed. Satte segel efter ca 1 timme, fick fin fart upp mot Anholt. Kom iland vid 15-tiden och ca 30min senare kom regnet och vinden och tillslut åskan. När det lugnat sig lite gick vi bort och tog ett bad, det var riktigt härligt. Lagade lite mat. Sen gjorde vi inte något mer än tittade på film.

2 augusti Grenå

Tog det ganska lugnt på morgonen, kom iväg vid 11-tiden. Segla en bit sen motor en bit för vi orkade inte kryssa. Sen satte vi segel när vi rundat uppåt vid Ebeltoft, och hej vad det bar iväg 8-11 m/s loggade 8-8,5 knop. Vågorna gick ganska höga. Fyra timmar senare lägger vi till i Grenå. Tog ett bad bakom båten, (och änderna höll på att skrämma ihjäl mig 😮) sen en dusch. Knatade iväg och betalade hamnavgiften, kilade in på pizzerian och käkade. Vinden tilltog eller var det vindriktningen som ändrades så vågorna gick rätt in i hamnen. Vi gick ut på molen och tog lite kort och filmade, och därute i dom stora vågorna kommer det en dansk båt (storlek som en stortriss) från Roskilde, jösses vad dom gungade i den lilla båten 😁 Det började rycka i båten/repen i bryggan, det blev en jobbig natt. 😧

1 Augusti Ebeltoft

Stefan har namnsdag. 🍰 Steg upp vid 8:a, åt frukost och satt och titta på all aktivitet i hamnen på morgonen. Vi fick lufta motorn igen innan vi lämnade Ballen, men vi drog iväg vid 10:e tiden. Motorgång, vi blev några båtar som gick norrut, men det var bara vi av dom som gick till Ebeltoft. Vi la till vid 14.30 mellan pålar. Tog fram våra cyklar, och det första vi stöter på är en Tripp Trapp butik, Stefan köper en stol till hallen hemma. Sen hamnade vi på den berömda gågatan av kullersten som alla pratar om 😃 Hittade en leksaksaffär som hade lite rea, så vi handlade lite. Så småningom vände vi tillbaka och satte oss på en krog och åt den mest underbara middagen på länge, beställde även efterrätt, som det visade sig på notan att dom bjöd på. Tillbaka i båten tog vi det bara lugnt.

RSS 2.0