2008

0821 Torsdag Grisslehamn 60,43 Nm

 

Efter att vi ätit frukost så tog vi oss till macken på andra sidan bryggan och tankade upp båten, det gick i 70 liter till en kostnad av 1031 kr.

Sedan gick vi in i Väddökanal, här är också fint och ungefär halvvägs så ser vi bron….. närmar oss sakta men inga problem att gå under, höjden räckte till…Det var en bit på ca 700 m som är grävd, där var det ganska smalt. När vi kom ut ur kanalen satte vi segel, mest för att torka dom efter gårdagen. Men det dröjde inte länge förrän det åter blåste upp till regn igen, och då tog vi ner seglen för att dom hade torkat.

Passerade Kapellskär och sen tog vi farleden in mot Stockholm, mötte två stora båtar. Började att leta efter en naturhamn, men hittade inget bra ställe att lägga till vid, så vi gick ända ner till Grinda, och la oss långsides på insidan av  bryggan.

 

 

0822 Fredag Grinda 14,96 Nm

 

Steg åter upp vid 9:e tiden, åt frukost och sen stack vi vidare mot nya mål.

Sandhamn siktade vi mot genom skärgården, såg en del konstiga grejer på vägen, b la en vanlig motorbåt som drog en liten pråm och där på stog en bil??? man undrar hur dom tänkt använda den på en ö, öarna är ju inte så stora tycker man att man behöver bil…Sandhamn är en idyll, det är Stockholmarnas Marstrand.

Efter att vi lagt till och duschat så kom solen. Sen åt vi revbensspjäll på Sandhamnsrestaurangen, och efter det blev det mörkt, det tog väl ca 30  min så kom åska och regn i ca 45 min, efter det sprack det upp lite igen. Gick upp till pubben och tog varsin Irish coffey, sen vandrade vi runt lite i hamnen och titta på båtar, och då kommer Tre Kronor (Sthlm) glidande in i hamnen, och efter vi tittat på tilläggningen, och hur kocken satt sig på aktern för att fiska, så satte vi oss i sittbrunnen och kolla på alla båtaktiviteter.

Våran tv har inte tyck om resan, så den har gett upp


0823 lördag Sandhamn 39,56 Nm



KSS Klubbstuga Sandhamn.

 Tre Kronor

Lämnade Sandhamn i solsken, satte segel inne i hamnen, sedan länsade vi förbi Dalarö, Muskö och till slut stannade vi i Nynäshamn. Idag har det varit mycket båt ute och seglat, fina vindar för Stockholmarna. Tog en promenad upp till centrum och handla lite på konsum, det var det ända som var öppet. Sen gick vi tillbaka till båten, och spelade lite kort.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0