2008

0830 Lördag Forsvik 21,39 Nm


Gick upp 8,15 åt frukost, gjorde iordning för slussning, såg att portarna var öppna så vi släppte loss och körde in i slussen. Där var det trevliga slussvaktare.



Efter Forsvik är nog den finaste sträckan på hela kanalen.

Prickar och trånga ställen. När vi kom till Töreboda så duschade vi sen gick vi till ICA och handla lite, och på vägen tillbaka till båten köpte vi med oss pizza.


0831 Söndag Töreboda 20,42 Nm

Start i Töreboda klockan 9:e vid första bron. Det blev många slussar idag tror det är över 20 st den här sträckan. Vi fick stanna till vid Norrkvarn för att släppa förbi en kanalbåt, sen fick vi fortsätta. Kom ut på Vänern vid 15,30 tiden och då drog vi ner till Mariestad. Vi blev 3 båtar där. Åt ute idag med.


0901 Måndag Mariestad 64,32 Nm

Stack från Mariestad klockan 8:a Vi gick först efter kom tyskarna sen kom göteborgaren. Gick in vid Läckö i Ekens skärgård, och kom ut vid Navens fyr.

Sen kurs mot Vänersborg, där fick vi vänta en stund vid järnvägsbron. Tyskarna tackade för det fina vägvalet i Ekens skärgård. I slussen i Vänersborg fick dom lägga sig utanpå oss, och såg att det gick väldigt lätt att slussa i dessa stora slussar. Sen var vår resa över vid båtgården vid 19,30 och dom andra två båtarna fortsatte till Spikön.


0908 Måndag Trollhättan

Nu är säsongen över för i år och båten åker ur vattnet.

 

Nya tag nästa år.

Solbritt och Stefan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0