Utsegling Påskhelgen

Skärtorsdag

Startade från Gamle dal vid 17-tiden i Torsdags, hade inte kunnat tänka oss bättre väder.



Efter Lilla Edet blev det lite kyligare i vinden, och flytoverallerna kom till användning.

Vi fick sällskap av en båt från Lilla Edet ner till Kungälv, där stannade vi för natten och det gjorde den andra båten oxå.

Långfredag
Startade från Kungälv vid 9-e tiden, hade tur med både Bohusbron och Marieholmsbron, behövde inte vänta länge alls.
Lade till vid Lilla bommen i Gbg, för att gå upp och handla lite. ( Det var någon som hade stått och gjort Janssons frestelse hemma men glömt den på spisen.) Som tur var barnen hemma under helgen så dom blev glada över färdiglagad mat.
Fortsatte upp mot Marstrand fick segla en bra bit, gick genom Albrektsunds kanal och sen fortsatte vi upp till Käringön. (passande så har i påsktider)



Här var allt i full gång, så precis när vi skulle sätta oss och äta knackade det i skrovet, och dom ville ha 160 kr i hamnavgift.

Påskafton
Pratade med våra bekanta som vi hade bestämt att vi skulle träffa idag, dom startade från Henån och vid 10-e tiden passerade dom Gullholmen, vi var färdiga att lämna Käringön vid 12.
Tog oss upp till Lilla Kornö, där sammanstrålade vi för vårat påskfirande med god mat och dryck, (knytkalas) Det eldades påskbrasa som brann länge in på natten.



Påskafton
Tog det lungt på morgonen, sen pratade vi om att ta oss ut till Väderöarna, så vi kastade loss och drog oss upp mot Smögen. Men det börjar se mulet ut så vi lägger till i Smögen och går en sväng på bryggan, köpte varsin jätteräkmacka att njuta av på kvällen. Syster var ute vid sin båt så han kom över och vi satt och prata och vi spelade kort.



klockan blev närmre två innan vi gav upp och gick och lade oss, men trevligt hade vi.

Annandag Påsk
Vaknade tidigt och vid 10 gav vi oss iväg upp till Hunnebostrand, Efter att det har varit en hel del båtar runt om oss, så var det öde i Hunnebo, i den privata hamnen iaf.  Det blev 103 distans den här resan.



Tvättade av båten och plockade ihop det som skulle med hem, och Sofia och Sara kom och hämtade oss. Den som blev gladast att se oss var Barro (Rotweilern) han är en riktig goos.
Åkte från båten vid 12,30.
Har nog aldrig haft så mycket tur med väder och trevligt sällskap när vi kört ut båten, kan bara sammanfattas med underbart.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0